ინგრედიენტები:
დაკონსერვებული სატაცური – 2 ქილა,
დაჭრილი ხახვი – ½ ჭ.
ქათმის ბულიონი -1 ჭ.
კარაქი -2 სკ.
ფქვილი -2 ს/კ.
მარილი -1 ჩ/კ.
შავი პილპილი,
რძე -1 ჭ.
არაჟანი -½ ჭ.
ლიმონის წვენი -1 ჩ/კ.
მწვანილი.
მომზადების წესი: ქვაბში შუაზე გაჭრილი სატაცური, დაჭრილი ხახვი და ½ ჭიქა ქათმის ბულიონი ერთმანეთში აურიეთ. თავსახური დაახურეთ და 5-10 წუთი ხარშეთ. შემდეგ თავსახური მოხადეთ და ტემპერატურას მინიმუმამდე დაუწიეთ. 15 წუთის შემდეგ სუპი კარგად დააბლენდერეთ. იგივე ქვაბში საშუალო ცეცხლზე კარაქი გაადნეთ. ფქვილი, მარილი და პილპილი ჩაყარეთ, თან 2-3 წუთის განმავლობაში ურიეთ. მეორე ნახევარი ჭიქა ქათმის ბულიონი დაუმატეთ და ადუღებამდე ურიეთ. მიღებული მასა სატაცურს შეურიეთ და რძე დაუმატეთ. კერძს არაჟანი და ლიმონის წვენი დაუმატეთ. ბოლოს მწვანილი მოაყარეთ.
კომენტარები