მრავალი სამეცნიერო კვლევა აჩვენებს, რომ მწვანე ჩაი ამცირებს კოლორექტალური კიბოს რისკს.
კოლორექტალური კიბოს დიაგნოზი ძალიან გავრცელებულია. სიკვდილის მთავარ მიზეზებს შორის ის მეორე ადგილზეა ფილტვის კიბოს შემდეგ. მწვანე ჩაი შეიცავს პოლიფენოლებს, რომლებიც ცნობილია, როგორც კატექინები. ეს არის მცენარეების მიერ წარმოებული ანტიოქსიდანტები, რომლებიც მრავალ სარგებელს გვთავაზობს ჩვენი ორგანიზმისთვის.
მწვანე ჩაის მთავარი კატექინი, რომელსაც კიბოსგან დამცავი ეფექტი აქვს, არის ეპიგალოკატექინ-3 გალატი (EGCG). ზოგიერთმა კვლევამ აჩვენა, რომ “EGCG” აფერხებს ან ხელს უშლის მსხვილი ნაწლავის კიბოს განვითარებას. განაგრძეთ კითხვა…
კომენტარები