კულინარიის ექსპერტებმა გამოავლინეს, თუ როგორ უნდა გაიგოთ, გაფუჭებულია თუ არა კვერცხები.
აქ არის ხუთი გამაფრთხილებელი ნიშანი, რომელსაც ყურადღება უნდა მიაქციოთ:
თუ ფერი შეიცვალა – როგორც Fresh Eggs Daily-ის თანამშრომელმა ლიზა სტილმა აღნიშნა, თუ კვერცხზე ნაცრისფერი ან შავი ლაქები და რგოლები შენიშნეთ, ის სავარაუდოდ გაფუჭდა და მასში სავარაუდოდ ბაქტერიებია. თუ კვერცხს გატეხავთ და შეამჩნევთ, რომ შიგნით ფერი ოდნავ შეიცვალა, ეს ასევე ნიშნავს, რომ ის გაფუჭებულია.
უსიამოვნო სუნი – კარგ კვერცხს ნეიტრალური სუნი აქვს, გაფუჭებულს კი მჟავე ან გაზიანი სუნი. „თუ თევზის ან გოგირდის სუნი გცემთ, შეგიძლიათ დარწმუნებული იყოთ, რომ კვერცხი საჭმელად აღარ არის შესაფერისი“.
მოლიპულ ტექსტურა – თუ კვერცხის ცილა ან გული ძალიან მოლიპულ გეჩვენებათ, მაშინ დროა გადააგდოთ კვერცხი, აღნიშნა საკონდიტრო მზარეულმა.
ასევე, შეგიძლიათ კვერცხი ჩააგდოთ წყალში. ახალი კვერცხი ყოველთვის ჩაიძირება წყლის ჭურჭლის ძირში და არ ამოტივტივდება ზედაპირზე.
კომენტარები