
ე.წ. ხლებცი ეს არის პატარა ფოროვანი ბრტყელი პური, რომლის სისქე არ აღემატება 5-10 მილიმეტრს. იგი მზადდება მთელი მარცვლეულის ან ფქვილის გამოყენებით. როდესაც ცომი ცხვება, მისგან მთელი ტენიანობა აორთქლდება, ამიტომ მზა პური საკმაოდ ცოტას იწონის და ის დიდხანს ინახება.
ამ პროდუქტის სამშობლოდ შვედეთი ითვლება. პირველი პური მე-19 საუკუნეში გაჩნდა და საუკუნის ბოლოს დაიწყო მათი წარმოება სამრეწველო მასშტაბით. შვედეთის მაგალითს სხვა სკანდინავიურმა ქვეყნებმა მიჰბაძეს.
ზოგადად, ხლებცი ხრაშუნა პურის ერთ-ერთი სახეობაა. თუმცა, არსებობს არა მხოლოდ ვიზუალური, არამედ გემოვნური განსხვავებები. როგორც წესი, პური მზადდება უფრო ჯანსაღი ინგრედიენტებისგან: არ იყენებენ საფუარს ან წებოვანას. ეს შემადგენლობა ხელს უწყობს პროდუქტის ჩართვას ყველაზე მკაცრ დიეტებშიც კი.
გარდა ამისა, პური მდიდარია ბოჭკოებით, რაც აუმჯობესებს კუჭ-ნაწლავის ტრაქტის მუშაობას. პროდუქტის მშრალი ტექსტურა ხელს უწყობს მრავალი მიკროელემენტისა და ვიტამინის შენარჩუნებას. მაგალითად, B და E ვიტამინები. ხრაშუნა ინახება საკმაოდ დიდხანს, რაც მათ შეუცვლელ პროდუქტად აქცევს ნებისმიერ სამზარეულოში.
მაგრამ მათი კალორიული შემცველობა იგივეა, რაც ჩვეულებრივი პურის, დაახლოებით 300 კალორია 100 გრამზე.
ამ პროდუქტის გამოყენება შეუძლია ნებისმიერ მსურველს. მას ხშირად ირჩევენ ადამიანები, რომელთაც სურთ წონაში დაკლება, ორგანიზმის გაწმენდა, ნაწლავების გაწმენდა და ზოგადად, ვისაც სურს იყოს უფრო ჯანმრთელი.
კომენტარები