ფორთოხალი მთელ მსოფლიოში ერთ-ერთი ყველაზე პოპულარული ხილია. ნაყოფის ჭამისას ან მისგან წვენის
დამზადებისას ადამიანთა უმეტესობა შედარებით მწარე გემოს მქონე ქერქს უბრალოდ ყრის, თუმცა ახალი კვლევის თანახმად შესაძლოა ფორთოხლის ქერქი გულის ჯანმრთელობისთვის სასარგებლო იყოს.
ცოტა ხნის წინ მეცნიერება ფორთოხლის ქერქში ბიოლოგიურად აქტიურ ნაერთს მიაკვლიეს, რომელსაც ფერულოილპუტრესცინი (FP) ეწოდება.
ექსპერიმენტის ფარგლებში სპეციალისტები აკვირდებოდნენ თაგვებს და თაგვები, რომლებიც 6 კვირის განმავლობაში ფორთოხლის ქერქს მიირთმევდნენ, ანთებით პროცესის და გულ-სისხლძარღვთა პრობლემები შემცირდა.
კომენტარები