
მარილის ჭარბი დოზით მიღება გულის დაავადებათა განვითარების რისკს ზრდის, თუმცა ჯანდაცვის კვლევითი ინსტიტუტმა (PHRI) მაკმასტერის უნივერსიტეტის მეცნიერებთან ერთად, გამოიკვლიეს მარილის ის დოზა, რომელიც ადამიანის ჯანმრთელობას საფრთხეს არ უქმნის. კვლევა Science Daily-მ გამოაქვეყნა.
კვლევის თანახმად, დღეში 3-დან 5 გრამამდე (დაახლოებით1.5-2.5 ჩაის კოვზი) მარილი ადამიანის გულს არ ვნებს.
ამავე კვლევის მიხედვით, მათ, ვინც ამაზე მეტ მარილს მოიხმარენ, შეიძლება არ შეექმნათ ჯანმრთელობის პრობლემა, თუ ისინი დიდი რაოდენობით ხილს, ბოსტნეულს, რძის პროდუქტებს, კარტოფილსა და კალიუმით მდიდარ საკვებს მიირთმევენ.
კვლევაში მსოფლიოს 18 ქვეყნიდან, 35-70 წლის 94 ათასი ადამიანი იყო ჩართული.
კომენტარები